BAUKNECHT:
Absoluut betrouwbaar!

Het eerste en enige merk met wereldwijde
TÜV Rheinland gecertificeerde kwaliteit*

*In de huishoudappareten-industrie (Stand 03/2012).
kwaliteit = betrouwbaarheid

3 topinnovaties – 1 wasautomaat!

Met uw nieuwe Bauknecht wasautomaat profiteert u niet alleen van de betrouwbaarheid van de TÜV Rheinland certificering, maar ook van de vele innovatieve functies die goed zijn voor u, uw portemonnee en het milieu – uiteraard met perfecte wasresultaten!

Het intelligente ProRinse systeem

Met het nieuwe en intelligente ProRinse systeem bespaart u meer dan 2.000 liter water per jaar*. Met de hulp van een speciaal hydraulisch systeem wordt tijdens de spoelcyclus water onder hoge druk rechtstreeks in de trommel gesproeid. Het resultaat: 20% minder waterverbruik* met hetzelfde optimale wasresultaat.

Tegelijkertijd garandeert het gebruikte siliconenmateriaal
een optimale levensduur en hygiëne omdat ophoping
van schadelijke bacteriën wordt voorkomen.

De wasautomaten zijn voorzien van verlichting in de trommel.

*In vergelijking met een Bauknecht wasautomaat met een capaciteit van 9 kg zonder ProRinse met het katoenprogramma.

15° Green & Clean

Voor uw bonte was adviseren wij het nieuwe programma 15° Green&Clean. Wassen op slechts 15°C met ons nieuwe programma 15° Green&Clean biedt u perfecte wasresultaten die u normaal alleen bereikt op 40°C. Dit programma dat automatisch de watertemperatuur tot een minimum verlaagt en werkt met een uniek asymmetrisch centrifugeerproces, bespaart u tot 70% energie**. Tegelijk staat het Duitse WfK Institut garant voor de beste kleurbescherming van uw kleding na het wassen.

**In vergelijking met een Bauknecht wasautomaat met een 40° gemengde was programma.

ProSilent motor met 10 jaar garantie

En het beste voor u, uw gezin en uw buren: met de ProSilent motor met 10 jaar garantie wordt het geluid van uw Bauknecht wasautomaat bij het wassen en centrifugeren tot een minimum beperkt. Ondanks dat u nauwelijks iets hoort, garandeert uw wasautomaat een indrukwekkende A-klasse centrifugeerefficiëntie bij 1400 tpm – en dit alles met 30% minder energieverbruik*** dankzij de zuinigste energie-efficiëntieklasse A+++.

***In vergelijking met het gemiddelde energieverbruik van een Bauknecht A-klasse wasautomaat.

Bespaar geld met het EcoAid-concept

Het innovatieve EcoAid-concept van Bauknecht biedt u vele functies waarmee u beslissingen kunt nemen die goed zijn voor het milieu en uw huishouden geld besparen. Het enige dat u daarvoor hoeft te doen is gebruik te maken van het Bauknecht Wasmiddeldoseeradvies in combinatie met de EcoMonitor. Daarmee krijgt u optimale resultaten bij een volle lading bij het laagste energie- en wasmiddelverbruik.

En ‘last but not least’: Verdien uw wasautomaat terug! Het EcoAid-concept, met zijn twee peilers – de EcoMonitor en de optie Wasmiddeldoseeradvies - kan u in 10 jaar meer dan 500 EUR besparen*!
Hoe? Dat leggen we u hier in detail uit.

*Berekend op basis van het programma 15° Green&Clean en een lading van 6 kg, in vergelijking met het energieverbruik, op basis van 220 cycli per jaar, bij een energietarief van 0,25 EUR/kWh.

Het Wasmiddeldoseeradvies in detail

Met het gebruiksvriendelijke Wasmiddeldoseeradvies bespaart u tot 30% wasmiddel op jaarbasis**. Het intelligente Wasmiddeldoseeradvies van Bauknecht onderscheidt zes verschillende parameters, zoals waterhardheid, hoeveelheid en soort wasgoed, en de vervuilingsgraad, en geeft u op basis daarvan het beste advies voor de benodigde hoeveelheid wasmiddel. Op die manier kunt u allergische reacties voorkomen die eventueel ontstaan door te royaal gebruik van wasmiddel.

Het werkt als volgt:

  • Doe een eenmalige test om uw waterhardheid te bepalen met de bijgeleverde teststrook.
  • Vul uw wasautomaat met uw vuile wasgoed.
  • Selecteer het gewenste programma en de optie Wasmiddeldoseeradvies, en voer de mate van vervuiling van het wasgoed in.
  • Druk op de 'Start' toets. De machine bepaalt nu het droog gewicht van uw lading wasgoed en geeft vervolgens de benodigde hoeveelheid wasmiddel aan.
  • Voeg tot slot de geadviseerde hoeveelheid wasmiddel toe en druk nogmaals op de 'Start' toets.

 

**In vergelijking met een volle lading normaal vervuild wasgoed in een Bauknecht wasautomaat met een capaciteit van 7 kg zonder Wasmiddeldoseeradvies.

 

De EcoMonitor werkt als volgt:

Op basis van gekozen programma, temperatuur en hoeveelheid wasgoed berekent de EcoMonitor van uw Bauknecht wasautomaat het verwachte energieverbruik voor deze cyclus en geeft dat duidelijk weer.

De EcoMonitor in detail

Zodra u de trommel van uw Bauknecht wasautomaat heeft gevuld en het wasprogramma heeft geselecteerd, geeft de EcoMonitor u direct inzicht in uw energieverbruik. Op die manier kunt u het optimale energieverbruik selecteren voor uw wasproces – en daar zal het milieu u dankbaar voor zijn!