De efficiënte manier van koken.

De nieuwe inductiekookplaat van Bauknecht -
perfect afgestemd op uw behoeften
De sensorfunctie voorkomt overkoken;
u bespaart tot 20% aan energie.*

*Tot 20 % energiebesparing met de sensorfunctie in
vergelijking met de boosterfunctie

Met de nieuwe inductiekookplaat beleeft iedereen plezier aan koken.

Dankzij de sensorfunctie ontpopt de nieuwe inductiekookplaat van Bauknecht zich tot uw persoonlijke assistent in de keuken: als een pan het kookpunt bereikt, geeft de sensorfunctie een visueel- en geluidssignaal en verlaagt hij automatisch de temperatuur. Uw gerechten kunnen rustig garen en over- of droogkoken wordt automatisch voorkomen. Daardoor bespaart u tot 20% aan energie.

Intuïtieve bediening - optimaal gemak.

De display met tiptoetsbediening is niet alleen bijzonder elegant, maar biedt ook optimale ondersteuning bij het koken: u kunt de verschillende kookzones afzonderlijk en precies bedienen via een aantal duidelijk gerangschikte tiptoetsen en schakelt met een lichte druk van uw vinger door naar een aantal extra instellingen zoals Booster, Verwarmen of Sudderen.
Dankzij de nieuwe slidertechnologie wordt het bedienen van de kookplaat een hightech ervaring - u hoeft alleen maar uw vinger over de platte display te laten glijden om gemakkelijk en flexibel de temperatuur van de verschillende kookzones aan te passen.

Een flexibele kookplaat die inspeelt op al uw behoeften.

Welke pannen u ook wilt gebruiken, de nieuwe inductiekookplaat past zich aan uw behoeften aan.
Om snel iets op te warmen in een kleine pan gebruikt u slechts één deel van het kookoppervlak. Bereidt u een maaltijd voor het hele gezin, dan biedt deze kookplaat van 86 cm u een aantal heel verschillende en combineerbare kookzones - met de koppelfunctie kunnen het voorste en het achterste gedeelte van het kookoppervlak namelijk eenvoudig aan elkaar worden gekoppeld tot één grote braadzone.

*Tot 20% energiebesparing met de sensorfunctie in vergelijking met de boosterfunctie.

De nieuwe inductiekookplaat: makkelijk, veilig en perfect afgestemd op uw behoeften.

Inductie combineert alle voordelen van gas en keramisch in één intelligente technologie. Het warmt het snelst op en koelt het snelst af: zodra de pan van het kookoppervlak wordt gehaald, wordt de energietoevoer automatisch stopgezet. Daardoor branden spetters niet in en is de kookplaat altijd eenvoudig te reinigen. Zoals alle inductiekookplaten van Bauknecht is ook deze voorzien van hoogwaardig SCHOTT Ceran®-glas.

Vijf kookzones - waaronder twee koppelzones en één extra grote van 30 cm - bieden u optimale flexibiliteit bij het bereiden van de dagelijkse maaltijden. De kookplaat is 86 cm breed, zodat u meer dan genoeg ruimte heeft om meerdere pannen tegelijkertijd te gebruiken. De kookzone wordt alleen direct onder de pan warm en past zich daarbij automatisch en flexibel aan.

De zones van de kookplaat worden bediend via de platte en elegante display met tiptoetsen en slidertechnologie. U kunt de kookzones afzonderlijk gebruiken, of — als u bijvoorbeeld een grote rechthoekige grillpan gebruikt — ze combineren met behulp van de praktische koppelfunctie.

U kunt het opwarmproces volgen op de bedieningsdisplay en wordt — dankzij de sensorfunctie — middels een visueel- en geluidssignaal gewaarschuwd als het kookpunt is bereikt. In dat geval vermindert het inductieveld direct de energietoevoer. Daardoor bespaart de kookplaat energie en wordt over- of droogkoken voorkomen. Als een pan leeg is of al het water erin is verdampt, zal de kookplaat u waarschuwen en de energietoevoer volledig stoppen.
De nieuwe inductiekookplaat is dus niet alleen bijzonder efficiënt, maar ook heel veilig.

Een ander pluspunt op het gebied van veiligheid is de pauzefunctie die u met een eenvoudige vingeraanraking activeert. Als u tijdens het koken bijvoorbeeld wordt gestoord door de telefoon of de deurbel, kunt u de pauzefunctie gebruiken. Dan schakelen alle actieve kookzones automatisch over op de 'warmhoudstand'. Als de pauzefunctie niet binnen 30 minuten opnieuw wordt geactiveerd, schakelt de kookplaat automatisch uit. Simpelweg briljant en briljant simpel. Dat is koken met Bauknecht.