Bauknecht - Kücheninnovationspreis

Kücheninnovationspreis 2012
Bauknecht krijgt verschillende onderscheidingen inclusief Golden Award 'Best of the Best 2012'

Ook in 2012 staat Bauknecht weer helemaal bovenaan. Het initiatief 'LifeCare' kent de producent van huishoudelijke apparatuur dit jaar meteen meerdere keukeninnovatieprijzen toe. In de categorie 'Grote inbouwapparatuur' keert Bauknecht met vier van de begeerde prijzen naar huis. De jury, bestaand uit consumenten en experts, beoordeelde met name de criteria bedieningscomfort, innovatie, productvoordelen, design en milieuvriendelijkheid, waarbij Bauknecht met meerdere producten wist te overtuigen.

Bauknecht - Kücheninnovationspreis

In 2012 waren de Bauknecht ovens uit de designlijnen KOSMOS en KOMFORT met PureClean technologie de beste in de categorieën bedieningscomfort, innovatie, productvoordelen, design en milieuvriendelijkheid, waardoor ze de hoogste totale beoordeling en dus de gouden 'Best of the Best'-award 2012 kregen.

Dankzij de speciale coating van email van het interieur, de coating aan de binnenzijde van de ovendeur en het PureClean-reinigingsprogramma kan aangekoekt vuil gemakkelijk en grondig worden verwijderd - zonder chemische middelen. Dat is niet alleen bijzonder milieuvriendelijk maar verbruikt ook nog eens 95 procent minder energie dan reinigen met een gebruikelijk pyrolyseprogramma. Deze innovatieve en duurzame technologie overtuigde zowel de experts als de consumenten in de jury en werd dan ook onderscheiden met de gouden award.

 

Bauknecht - Kücheninnovationspreis

Ook de inductiekookplaat ETPI 8950 behaalt topresultaten bij de jury van de Kücheninnovationspreis. Het product van Bauknecht maakt met de vijf elektronisch geregelde inductiekookzones en de innovatieve smelt- en boosterstand indruk in de categorie 'Gebruiksvriendelijkheid'. De bediening is bovendien eenvoudig dankzij de gemakkelijke Touch Control slider, waarmee het vermogen traploos kan worden ingesteld.

Over de Kücheninnovationspreis

De Kücheninnovationspreis wordt elk jaar uitgereikt door het initiatief 'LifeCare - Besser Leben', dat zich ten doel heeft gesteld de kwaliteit, functionaliteit en innovatie van producten te bevorderen en zo de levenskwaliteit aantoonbaar te verhogen. Het initiatief, dat onder het bondsministerie voor Wetenschap en Technologie valt, zoekt naar bijzonder gebruiksvriendelijke producten in de categorieën keukeninrichting, grote elektrische apparatuur, kleine elektrische apparatuur, kook- en keukenapparatuur en keukenaccessoires. De aanduiding 'Kücheninnovation des Jahres' (Keukeninnovatie van het jaar) is uniek en bijzonder omdat deze wordt toegekend op basis van het oordeel van zowel een jury bestaand uit deskundigen als dat van de gebruiker zelf.

OVERZICHT AWARDS