Persberichten

Bauknecht wint meerdere prijzen – waaronder het goud voor “Best of the Best”

01-02-2012

Bauknecht wint meerdere prijzen – waaronder het goud voor “Best of the Best”

Februari 2012: In 2012 heeft Bauknecht wederom een eerste plaats bemachtigd. Het initiatief "LifeCare" bekroonde het merk van huishoudapparaten dit jaar met meerdere prijzen voor keukeninnovatie. In de categorie "Inbouwapparatuur", sleepte Bauknecht vier van de begeerde trofeeën in de wacht. De jury, die bestond uit consumenten en deskundigen, beoordeelde voornamelijk de criteria Gebruiksgemak, Innovatie, Productvoordeel, Ontwerp en Ecologie – waarbij verschillende Bauknecht-producten de jury wisten te overtuigen. De KOSMOS- en KOMFORT-ovens die uitgerust zijn met de nieuwe PureClean- technologie scoorden hoog en werden door de jury zelfs verkozen als "Best of the Best" en beloond met goud. De feestelijke prijsuitreiking vond 11 februari 2012 plaats op de handelsbeurs "Ambiente" in Frankfurt am Main, Duitsland.

De onafhankelijke jury van de Kitchen Innovation Award kent jaarlijks de begeerde prijs toe aan fabrikanten van bijzondere producten. Bauknecht won in totaal vier van deze prijzen: voor zijn oven met PureClean-technologie, het ontwerp van de side-by-side koelkast KGK 360, de zes liter vaatwasser en de inductie- kookplaat ETPI 8950.

 

Best of the Best – Bauknecht-ovens met PureClean-technologie

Bauknecht-ovens met PureClean-technologie voor de KOSMOS- en KOMFORT- designlijnen stonden in 2012 bovenaan de ranglijst voor de categorieën Gebruiksgemak, Innovatie, Productvoordeel, Ontwerp en Ecologie, wat hen de hoogste plaats opleverde: de gouden "Best of the Best" Award 2012. Dankzij de oven met speciale emaillecoating, de coating op de binnenkant van de ovendeur en het PureClean-reinigingsprogramma, is het gemakkelijk om aangekoekte etensresten grondig te verwijderen – zonder chemische producten. Dat is niet alleen zeer milieuvriendelijk, het verbruikt ook nog eens 95 procent minder energie dan de traditionele reinigingsmethoden met het gebruikelijke pyrolyseprogramma. Deze innovatieve en duurzame technologie overtuigde zowel de jury van deskundigen alsook de consumenten en kreeg de gouden award.

 

Toppunt van versheid

Bauknecht heeft nog een keukensnufje dat de Kitchen Innovation Award 2012 gewonnen heeft: het designapparaat KGK 360. Vooral zijn elegante ontwerp heeft de doorslag gegeven. De nieuwe koel/vriescombinatie kan dankzij zijn ruime voorkant met hoogwaardige glasesthetiek optimaal geïntegreerd worden in elk interieurconcept. Het nieuwe toppunt van versheid is verkrijgbaar in stijlvol zwart of wit. Het strakke ontwerp van de koel/vriescombinatie wordt afgemaakt met platte, rechte handgrepen van roestvrij staal. Daarnaast zorgt de innovatieve technologie ervoor dat de gebruiker elke dag van maximale versheid kan genieten. De praktische inbouwkoelkast en de bijhorende verticale diepvriezer van Bauknecht kunnen samen of apart van elkaar opgesteld worden.

 

Zes liter vaatwasser – duurzaam door minimaal verbruik

Bauknecht bepaalt ook een nieuwe standaard met zijn nieuwste generatie vaatwassers. De zes-liter-vaatwasser die zowel ingebouwd als vrijstaand verkrijgbaar is, scoorde bij de jury dankzij zijn duurzame prestaties en functionaliteiten en voor waterverbruik kreeg hij zelfs de hoogste score.

De fabrikant van innovatieve huishoudelijke apparaten weet perfecte reinigingsresultaten te combineren met een laag energieverbruik en voldoet daarmee aan de vraag van de consument. Voor Bauknecht gaat energiebesparing namelijk hand in hand met prestatie en gemak.

 

Gebruiksvriendelijke inductiekookplaat

De inductiekookplaat ETPI 8950 gooide ook hoge ogen bij de jury van de Kitchen Innovation Award. Het Bauknecht-apparaat overtuigde de jury in de categorie "Gebruiksgemak" met zijn vijf elektronisch gestuurde inductiekookplaten en innovatieve smelt- en turboprogramma's. Het bedieningspaneel van de plaat is bovendien uitgerust met een handige touch-control-functie, waardoor de gebruiker het vermogen steeds naar wens kan aanpassen.

  

  

Over de Kitchen Innovation Award

   

Over de Kitchen Innovation Award

Het initiatief "LifeCare – Live Better" reikt jaarlijks deze prijs voor keukeninnovatie uit aan bijzondere producten. De belangrijkste criteria zijn Functionaliteit, Gebruiksgemak, Productvoordeel, Innovatie en Ontwerp, maar ook Ecologie of Duurzaamheid.

Met deze prijs streeft de jury van deskundigen en consumenten naar kwaliteit, functionaliteit en innovatie van producten en daarmee naar een merkbaar langere levensduur. Een opmerkelijk aspect van deze prijs is het tweedelige selectieproces voor keukeninnovaties op het gebied van keukenkasten en - apparatuur, grote en kleine apparaten, kook- en keukeninstrumenten en keukenaccessoires. Om elk genomineerd product in zijn geheel en onafhankelijk te kunnen beoordelen, bestaat de jury uit zowel deskundigen als consumenten.

 

Over Whirlpool Corporation

Bauknecht maakt deel uit van Whirlpool Corporation, ’s werelds belangrijkste fabrikant en verkoper van grote huishoudelijke apparaten, met een jaarlijkse omzet van ruim 18 miljard dollar, 71.000 werknemers en 67 productie- en onderzoekscentra wereldwijd. Whirlpool Corporation omvat verscheidene merken zoals Whirlpool, Maytag, KitchenAid, Jenn- Air, Amana, Brastemp, Consul, Bauknecht en nog vele anderen - verkrijgbaar in bijna elk land ter wereld. Voor meer informatie kunt u terecht op de volgende websites: www.bauknecht.nl en www.whirlpoolcorp.com
Over Whirlpool Europe
Whirlpool Europe is een dochtermaatschappij van Whirlpool Corporation. Het telt 12.500 werknemers, is verkrijgbaar in meer dan 30 Europese landen en heeft productiecentra in 7 Europese landen. Het Europese hoofdkantoor van Whirlpool is gevestigd in Comerio, Italië.